COVIT 19 в Гърция - Агенция за недвижими имоти в Халкидики, гр. Солун
COVIT 19 в Гърция

Уважаеми клиенти, потенциални и настоящи, както и посетители на нашия сайт,


Бихме искали да ви предоставим новини относно пандемията на коронавирус в Гърция. Много от вас се свързват с нас напоследък, загрижени за туристическия сезон и за състоянието на имотният пазар.
Разпространението на вируса в Гърция непрекъснато намалява, което ни окуражава и правителството реши да облекчи мерките за изолация на своите граждани, както и за туристи, и гости, които със сигурност с нетърпение чакат летният сезон през тази година.
Това, което знаем засега е, че от 27.4. ще започне постепенно отваряне на някои основни институции в Гърция, както и някои малки магазини и фирми. През май (и към юни) постепенно ще бъдат отворени търговски центрове, кафенета и някои ресторанти. От 15 юни границите за влизане на чуждестранни граждани трябва да бъдат постепенно отворени. Като се има предвид, че притокът на посетители от чужбина се счита за опасен, тук експертите препоръчват пътуването в съответствие със строги правила и мерки. Например министърът на туризма, г-н Харис Теочарис, предлага, туристите да идват в Гърция с така наречения „здравен паспорт“. Ще има консултации с централата на ЕС, да се предостави на всеки европейски гражданин, който иска да се тества надежден тест за коронавирус. Гражданинът ще вземе теста в собствената си страна, а ще го прави при пристигането си в Гърция. Министърът също така заяви, че всички места за настаняване в хотелите ще имат определени мерки за здравеопазване, както и плажовете, баровете и ресторантите.
Това е последната новина засега.

Ще направим всичко възможно да ви информираме с всички новини, свързани с туризма и престоя в Гърция.

Related Posts

Compare

Enter your keyword