Пандемията COVIT-19 из основи ще промени световната финансова система. - Агенция за недвижими имоти в Халкидики, гр. Солун
Пандемията COVIT-19 из основи ще промени световната финансова система.

Коронавирусната пандемия може да доведе до радикални промени във финансовата политика на повечето страни, смятат анализаторите. Икономическите основи ще се променят коренно, централните банки ще започнат да помагат за намаляване на безработицата, пише CNBC.

От дълго време повечето световни финансови регулатори обръщат специално внимание на контрола на инфлацията, пренебрегвайки нивата на безработица. След края на пандемията COVID-19 стратегиите за развитие ще бъдат фундаментално преосмислени, смятат анализаторите. Предишната система на работа се определяше от опита на функционерите на централната банка – повечето от тях бяха образовани през периода на силно сложна ситуация на енергийния пазар. През 70-те години основната задача беше да се регулират на инфлационните процеси.

Сега, когато става все по-трудно да се овладее инфлацията поради редица фактори, основната задача ще бъде борбата с безработицата. Новите следи от световната икономика ще доведат до увеличаване на персонала на компаниите. Този сценарий ще бъде приложен в почти всички щати.

Но предизвикателството ще е как да се овладеят едновременно тези два фактора – все по-нарастващата инфлация и увеличаващата се безработица на световно ниво?

Няма съмнение, че инвеститорите трябва да преосмислят сигурността на вложенията се доста бързо. Такава ситуация света не познава до сега и съответно рисковете са значителни и трудно предвидими. Несъмнено един от добрите варианти за защита на инвестициите са недвижимите имоти. Разбира се най-удачно е имотите да са с перспектива за печалба от тях – т.е тяхното отдаване под наем.

Разгледайте нашите инвестиционни предложения ТУК!

Related Posts

Compare

Enter your keyword