Псакудия - средиземноморска слънчева приказка
Псакудия – средиземноморска слънчева приказка
psakoudia-1-crop-u3071

Псакудия е морско, курортно селище на полуостров Ситония (Халкидики) в Гърция. Това място се намира в самата основа на средния „пръст“ на Халкидики, в самото „начало“ на Ситония, в югозападната част на този полуостров.

Псакудия е обикновено гръцко туристическо село и освен това е много популярно. Както навсякъде в Ситония, тук е най-чистото Егейско море. Но ако говорим за предимствата и характеристиките на това курортно място, тогава вероятно ще отбележа две неща:

  1. В Псакудия всяка вечер могат да се видят красиви залези, особено от югоизточното крайбрежие на селото. Тук има и много борови гори, които ухаят неповторимо

2. Псакудия има хубав  пясъчен плаж, удостоен със Синьото знаме за чистота. На входа на водата има малки камъчета, след това – пясък. Влизането във водата е доста нежно, морето, както и навсякъде в Гърция, е чисто.

Можете да наемете шезлонг и чадър на плажа за цял ден, като си купите питие в бара на плажа (например бира за 3 евро), или можете да намерите места на плажа, където няма шезлонги: никой няма да ви забрани да седнете тук на кърпата си и под чадъра си.

psakoudia-105

По време на сезона, в Псакудия има много почиващи, но плажната ивица е доста широка и може да побере до седем реда шезлонги, така че вероятно има достатъчно място за всички почиващи, дори и в най-високия сезон.

psakudia1.jpg

Село Псакудия е много компактно. Както можете да видите на снимката по-горе, след ивица плажове,  веднага следва лента от ресторантски маси – така практически по цялото крайбрежие на това курортно селище има места за сядане.

В Псакудия има около пет традиционни таверни. Има много барове на плажа – тези заведения осигуряват шезлонги под наем през деня, но там можете и да похапнете вечер. Въпрос на избор и настороение.
Залез в Псакудия:

psakudia2.jpg

 

psakudia3.jpg

 

psakudia5.jpg

Характерно за това селце е и архитектурата, която много наподобява нашият Несебър.

Related Posts

Compare

Enter your keyword